Nieuws, Samenleving, België, Gent, Dewereldmorgen.be, Gentse Feesten, Gent -

10 dagen lang, DeWereldMorgen.be & de Gentse Feesten

Binnen 10 dagen barsten de Gentse Feesten weer los. DeWereldMorgen.be brengt van zaterdag 17 tot en met maandag 26 juli 2010 tien dagen lang verslag uit vanuit hartje Gent.

donderdag 8 juli 2010 12:15
Spread the love

DeWereldMorgen.be goes Gentse Feesten, u toch ook!

Tijdens de Feesten willen we 10 dagen lang verslag uitbrengen op DeWereldMorgen.be. Zoals iedere Gentenaar weet, bieden de Feesten niet alleen maar zuipen en ander olijk vertier, maar ook inhoudelijk zeer sterke activiteiten.

Met DeWereldMorgen.be willen we over de beste concerten, theaterstukken, de maatschappelijk relevante debatten van Democratie2000, het Comedy Festival en tal van andere activiteiten verslag uitbrengen.

Voor elk wat wils

Boombal op de Kouter

Vroeg genoeg aanzetten is de boodschap voor Waldorf, Flip Kowlier, An Pierlé & White Velvet, DAAU, The Van Jets, Amatorski en zo veel meer.

Vernieuwde Korenmarkt

De Korenmarkt was de laatste tijd omgebouwd tot een echt stadsstrand, maar gelukkig zal het plein er weer op en top bijliggen voor de Feesten.

Op het podium van de Korenmarkt allerhande artiesten en groepen zoals Yevgueni, Sons Uniques, Johan Verminnen, Eva De Roovere, De Valse Teefjes, De Mens, De Fixkes, Axl Peleman en ABN.

Met niet te vergeten, maandag 19 juli, ‘Zij kwamen uit het Zuiden’, Vlaamse artiesten samen met muzikanten uit Irak, Marokko, Tunesië, Turkijke, Algerije, …

Vertier op Sint-Baafs

Van The Magical Flying Thunderbirds, The enige echte Eddy Wally Show, Teater Exces, Kate Ryan, Guido Belcanto, De Kreuners, Das Pop, Daan en Biezebaaze, en niet te vergeten de traditionele Ploegvoorstelling van AA Gent.

Polé Polé

Het wereldmuziekpodium met onder anderen TLP, Tio Pepe and The Bordellos, The Kuni Kids, Terrakota, Sindicato Sonico, Postman, Ocho Y Media, Flip Kowlier, Buscemi & Squadra Bossa.

Bij Sint-Jacobs

Het onvolprezen hoofdpodium van de Feesten met onder meer Doctorandus P., Willem Vermandere, The Scene, The Million Dollar Sunrise, Stijn en Raymond van het Groenewoud.

10 Days Off

De Vooruit zal weer overlopen van het volk, met toppers als Boemklatsch, Dimitri Andreas, Dr Lektroluv, Felix Da Housecat, Hermanos Inglesos, John Digweed, Joy Orbison, Kastor & Dice, Lefto, Marko, Mumbai Science, Murdock, Shameboy, X-IAN, om er maar enkele te noemen.

Maatschappelijke Debatten

Gelukkig is er ook nog plaats voor serieuze inhoudelijke debatten. De debatten van Democratie2000 en Trefpunt starten op zondag 18 juli met ‘De bastaards van onze kolonie’, op maandag over de toekomst van het socialisme, de toekomst voor Europa op dinsdag, op woensdag over de rol van links in staat- en natievorming, de islam en de multiculturaliteit op donderdag, klimaatverandering op vrijdag, de toekomst van de automobielindustrie en mobiliteit op zaterdag, het geld halen waar het zit is voor zondag en ten slotte op maandag 26 juli de afsluitende vraag ‘Hoe maken we de wereld rechtvaardiger, duurzamer en veiliger voor de komende generaties?’

En zo veel meer

Multiculturele wandelingen, theatervoorstellingen, workshops en dansinitiaties, de onvolprezen vleeshoop van de Vlasmarkt tot ver na het ochtendgloren, intieme concerten, tentoonstellingen en jawel, nog zo veel meer.

Medewerkers gezocht

Om dat alles mogelijk te maken, zoeken we nog medewerkers. Dus als u in Gent bent tijdens de Feesten, laat maar eens iets weten. U kunt zelf kiezen of u de volledige periode wil meewerken, één of meerdere dagen is uiteraard ook prima. Ook als u enkel een bepaalde activiteit of een bepaalde theatervoorstelling wil verslaan, bent u uiteraard ook meer dan welkom.

We slaan ons tenten op in de lokalen van Vrede vzw, Filips Van Arteveldestraat 35, net naast het Sint-Annaplein, op wandelafstand van de Feestenzone dus.

Elke voormiddag om 11 uur starten we met een Gentse redactievergadering. Dan overlopen we de dag en bekijken we samen wat er allemaal te gebeuren staat en wie wat gaat verslaan.

Op de eerste dag, zaterdag 17 juli, komen we samen om 10 uur. Dan hebben we voldoende tijd om elkaar wat beter te leren kennen.

Dus dames en heren, niet aarzelen en met DeWereldMorgen.be naar de Gentse Feesten!

Voor al uw vragen en opmerkingen: harko@dewereldmorgen.be of 0479 24 29 59

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!