Antwerpen viert Congolese onafhankelijkheid
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Congo in Vlaanderen -

Antwerpen viert Congolese onafhankelijkheid

In de wijde omgeving van het Sint-Jansplein weerklonken op zaterdag 3 juli de aanstekelijke tonen van het 'Congo in Vlaanderen'-festival. Het evenement plaatste de Congolese gemeenschap in Antwerpen centraal en zette de viering van vijftig jaar onafhankelijkheid van de voormalige Belgische kolonie nog eens extra in de verf.

dinsdag 6 juli 2010 19:20
Spread the love

Om dit gouden jubileum niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, werd het Sint-Jansplein vanaf de middag ondergedompeld in een Afrikaanse sfeer, met optredens van Gospelkoren, RnB-groepen en zelfs een Michael Jackson-imitator.

Wie even wilde bekomen van al dit muzikale geweld, kon ook proeven van typisch Congolese gerechten en enkele authentieke souvenirs kopen aan de verschillende standjes rondom het plein.

© 2010 – StampMedia – Bart Steurs

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!