5.000 Facebookfans voor DeWereldMorgen.be
Nieuws, DeWereldMorgen, Dewereldmorgen.be -

5.000 Facebookfans voor DeWereldMorgen.be

Op dinsdag 6 juli, na iets meer dan vier maanden, telde DeWereldMorgen.be al 5.000 fans op Facebook, een hele mooie prestatie. DeWereldMorgen.be bereikt zijn lezers en lezeressen ook via 39.000 nieuwsbrieven. Tot nu toe vonden al meer dan 173.000 mensen minstens éénmaal de weg naar DeWereldMorgen.be, waar ze al meer dan 2.000 journalistieke bijdragen kunnen lezen of bekijken.

dinsdag 6 juli 2010 17:07
Spread the love

Heel wat meer gegevens over DeWereldMorgen.be zijn te vinden in een eerste evaluatie die we maakten voor onze partners. We laten u graag meelezen – klik hier

Facebook

Wie een beetje vertrouwd is met sociale netwerksites, weet dat 5.000 fans op Facebook in iets meer dan vier maanden een prima resultaat is. En wat meer is, deze snelle groei wijst op het grote potentieel dat DeWereldMorgen.be heeft om brede lagen van lezers en lezeressen aan te spreken.

Nieuwsbrieven

DeWereldMorgen.be bereikt zijn publiek ook via 39.000 nieuwsbrieven die buiten de vakantieperiodes elke dag de deur uitgaan. U kan ons zonder veel moeite helpen om dit aantal nog sterk te doen groeien – klik hier. Uw hulp is belangrijk want DeWereldMorgen.be heeft slechts een heel beperkt promotiebudget.

Die nieuwsbrief kan blijkbaar rekenen op uw appreciatie. Want nu we op een iets minder intensief vakantieritme zijn overgeschakeld, krijgen we al meteen mailtjes van mensen die zich afvragen waar hun dagelijkse nieuwsbrief blijft. Vooral het vele werk dat de opmaak van zulke nieuwsbrief vergt, verplicht ons om in de vakantieperiode de frequentie te verlagen naar een tweetal maal per week.

Een groot lezersreservoir

Nog een interessant cijfer. Tot nu hebben al meer dan 173.000 mensen minstens éénmaal de weg naar DeWereldMorgen.be gevonden. Dat is dus al een redelijk groot lezersreservoir.

De grootste uitdaging die ons nu in de eerste plaats wacht, is om het huidige en reeds aanzienlijke potentieel aan bezoekers op regelmatiger basis terug te laten keren naar de website. Ook daarvoor is het wenselijk dat het aantal abonnees op de nieuwsbrief en het aantal fans op Facebook blijven groeien.

Al 2.000 journalistieke bijdragen en 700 blogbijdragen

Echt indrukwekkend is het aantal journalistieke bijdragen in amper drieëneenhalve maand: ruim 1.000 artikels, 130 videoreportages en bijna 800 fotoreportages. En de bloggers zijn goed voor 700 bijdragen, dat zijn er zowat 7 per dag, elke dag van de week.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!