Cultuur, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Zomer van Antwerpen, Warre Borgmans -

Warre Borgmans: schitterende aanwinst bij Zomer van Antwerpen

Een zalige zomerzondag, de Tour de France heeft Antwerpen aangedaan, de Sinkenfoor telt zijn laatste uren af en in de Kloosterstraat verzamelen de mensen zich voor 'Dwaallicht', een productie van de Zomer van Antwerpen. Na een korte wandeling door St.-Andries komen we uit op een pleintje met het zaaltje waar de voorstelling plaatsvindt.

zondag 4 juli 2010 15:00
Spread the love

Warre Borgmans laat zich begeleiden door vijf supermuzikanten met een lange staat van dienst. Gunther Nagels speelde op een virtuose manier accordeon en nam ook enkele zangtstonden voor zijn rekening. Klasse!

Een topevenement voor de Zomer van Antwerpen. Helaas zijn alle voorziene tickets reeds verkocht, maar u kan zich altijd aanbieden op de wachtlijst en zo een kans maken de voorstelling toch nog te kunnen bijwonen.
Voor hen die dan nog geen succes hebben, in het najaar gaat ‘Dwaallicht’ op tournee door Vlaanderen.

Frans Laarmans ziet zijn weg naar huis versperd door drie zwartjes die vruchteloos op zoek zijn naar de knappe Maria Van Dam. Zijn besluit om de drie persoonlijk de stad door te loodsen, het onderhandelen over de aanschaf van een ruikertje bloemen, en daarna over wie het betalen mag: het is allemaal koren op onze molen.

Een stuk muziektheater gebaseerd op Willem Elsschots ‘Het Dwaallicht’. Over de vrede, maar daarom niet minder rock-’n-roll.

Warre Borgmans speelt Laarmans, muzikaal gesteund en tegengewerkt door Rudy Trouvé en ander Antwerps schorriemorrie dat alleen het einde van het boek lijkt gelezen te hebben. Waarin Elsschot gelukkig een kanjer van een muzikale ingang verborgen heeft… Doo wop.

We verzamelen in de Kloosterstraat 15 – de plek waar Maria Van Dam niet blijkt te wonen. En waar ook de voorstelling niet blijkt plaats te vinden. Na een korte tocht door de Sint-Andrieswijk kom je terecht waar je zijn moet. Na de voorstelling krijg je opnieuw adressen mee, waar je een geschenkje mag gaan ophalen.

Credits:
tekst: Willem Elsschot / concept: Adriaan Van Aken / regie en tekstbewerking: Adriaan Van Aken en Stijn Devillé / spel: Warre Borgmans / muziek: Ephraïm Cielen, Gunter Nagels, Rudy Trouvé, Tim Liebaert en Youri Van Uffelen / productie: Braakland/ZheBilding / decor en techniek: Thomas Verachtert en Stefan De Reese
coproductie: Antwerpen Boekenstad

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!