Magiq spiegeltent is ontmoetingsplaats voor iedereen
Antwerpen, Stampmedia, Cavanna, Das pop, Magiq, Mobiel jeugdhuis, Spiegeltent, Twi-z-ters -

Magiq spiegeltent is ontmoetingsplaats voor iedereen

Om de zomer in te luiden opent op vrijdag 2 juli de spiegeltent van de vzw Magiq Places opnieuw haar deuren aan het Noordkasteel in Antwerpen. De spiegeltent maakt deel uit van het sociaal-cultureel project ‘Magiq’, dat met de tent een mobiele ontmoetingsplaats voor jongeren creëerde.

woensdag 30 juni 2010 15:34
Spread the love

Sinds 2007 ondersteunt de stad Antwerpen de vzw ‘Magiq Places’ met hun sociaal-cultureel project. Het college keurt ook deze keer ‘Magiq 2010’ goed aan het Noordkasteel ter hoogte van de Oosterweelverbinding. Voor de derde keer op rij is dit de zomerlocatie voor de spiegeltent.

‘Magiq 2010’

Met ‘Magic 2010’ slaan stad Antwerpen en Magiq Places opnieuw de handen in elkaar om jongeren kennis te laten maken met verschillende vormen van cultuur en ontspanning. De vzw bestaat uit een groep jonge creatievelingen en een raad van adviseurs afkomstig uit verschillende gebieden van de culturele en artistieke wereld.

De ruime art-nouveau spiegeltent moet een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Jeugd- en cultuurgerichte organisaties kunnen gebruik maken van de spiegeltent om hun activiteiten te laten doorgaan. “De lokale verenigingen die iets willen organiseren, kunnen rekenen op een voordelig tarief”, stelt Thomas Wijnen, mede-oprichter van Magiq Places.

‘Mobiel jeugdhuis’

De spiegeltent maakt doorheen het jaar een tour door verschillende districten van Antwerpen. Op die manier willen Magiq Places en het stadsbestuur een aanvulling zijn voor regio’s waar er minder initiatieven voor de jeugd zijn.

Begin dit jaar stond de spiegeltent al in Zandvliet. Voorgaande jaren heeft de spiegeltent in Ekeren en Hoboken gestaan. Op die manier komen alle districten van Antwerpen aan de beurt.

Gevarieerd aanbod

Magiq Places organiseert zelf een aantal producties waarvan sommigen in samenwerking met de lokale jeugddienst. De meeste activiteiten worden georganiseerd door andere organisaties gericht op jeugd en cultuur.

Hierdoor is het aanbod zeer gevarieerd. Er is ruimte voor film, dans, theater, gaming, concerten, workshops, comedy en natuurlijk ook feest. Meer dan honderd verschillende organisaties hebben de voorbije jaren gebruik gemaakt van de spiegeltent. “Dubstep en reggae zijn momenteel de grote publiekstrekkers.”

Magiq Dreamteam

De talrijke evenementen brengen natuurlijk ook heel wat werk mee. Magiq Places telt een kern van tien vaste medewerkers. Daarnaast doet Magiq Places beroep op gemotiveerde vrijwilligers om een handje toe te steken. Momenteel kan Magiq Places rekenen op een 40-tal vrijwilligers.

Verder biedt de organisatie ook de mogelijkheid om ervaring op te doen op verschillende gebieden. Event-en fuifproductie, geluids- en lichttechnieken, jeugdbegeleiding en animatie, bar- en tapwerk, promo en reclame en tenslotte evenementbegeleiding.

In ruil voor prestaties bieden ze gratis toegang en drankjetons, gratis nieuwe mediaworkshops, onkostenvergoeding en gratis deelname aan vrijwilligersactiviteiten.

Grand Opening

Op vrijdag 2 juli bijt Cavanna de spits af. Daarna is het de beurt aan Twi-z-ters. Bent Van Looy, bekend van Das Pop en de Slimste Mens kruipt ook achter de draaitafels. Vervolgens neemt de resident van Petrol, Nils Holgerfun het over. Miami Nice, de resident van Magiq zelf, is opnieuw van de partij. Tot slot zal Charlotte DC voor het laatste nachtelijke vertier zorgen. It’s going to be Magiq!

© 2010 – StampMedia – Tom Laurent

take down
the paywall
steun ons nu!