Lokaal, Lokaal, Stampmedia, Stampmedia, Diversiteit, Diversiteit, Antwerpen, Antwerpen, Borgerhout, Borgerhout, BorgerRio, BorgerRio -

Borgerhout steekt Rio naar de kroon

Borgerhout steekt Rio naar de kroon
zondag 27 juni 2010 12:15

Antwerpen – Wie op 26 juni over de Turnhoutsebaan in Borgerhout wandelde, moest zich door een veelvoud aan exotische danseressen, eetstandjes en podia wurmen.

Voor de vierde keer streek het BorgerRIO-festival neer tussen de Zegelstraat en de Reuzenpoort voor een dag van uitbundig Zuid-Amerikaans feesten.

Op vijf verschillende locaties werden toeschouwers vergast op zuiderse dansen, sportactiviteiten en muziekoptredens met een multiculturele toets. Het was drummen in de wereldstraat waar om 15 uur het hoogtepunt van het festival passeerde.

De BorgerRioparade trok ook tijdens deze vierde editie weer alle aandacht naar zich toe. Met tweehonderd dansers, twee praalwagens en de koning en koningin van het grote festival in Rio de Janeiro stond de optocht garant voor de nodige ambiance en decibels.

Voor en na de parade toonden kleinere dansgezelschappen uit alle windstreken hun choreografieën op verschillende podia verspreid over de Turnhoutsebaan.

Kinderen konden zich uitleven in de sport- en jeugdstraat en milieubewuste volwassenen die even op adem wilden komen, konden terecht in het Ecohuis voor wat rust en verkoeling.

Meer info op www.borgerrio.be

© 2010 – StampMwww.stampmedia.be/edia – Fleur Broes en Bart Steurs

take down
the paywall
steun ons nu!