Recordpoging touwtjespringen in Centraal Station
Antwerpen, Stampmedia, Rope skipping, Centraal Station, Antwerpen, Beat4battle, Bram De Ceurt, Maarten Goedemé -

Recordpoging touwtjespringen in Centraal Station

Op 3 en 4 juli zullen vijf Belgische teams in het Centraal Station van Antwerpen 24 uur lang tussen twee touwen springen. Ze streven daarmee naar het wereldrecord 'double dutch speed'.

vrijdag 25 juni 2010 17:00
Spread the love

Tegelijk met deze recordpoging wordt er gesprongen in Oostenrijk, Zweden, Brazilië, de VS, India, Hong Kong en Singapore. Die landen zijn via een livestream met elkaar verbonden en op de website kan iedereen de recordpoging live volgen. De sprongen worden elektronisch geteld en de aantallen verschijnen om de vijf seconden op de site.

Een miljoen sprongen

‘Double dutch’ is het springen tussen twee touwen. “Het zal een groots evenement worden”, aldus Maarten Goedemé van Planet Jump Rope, een vereniging voor rope skipping. “We willen minstens een miljoen sprongen verzamelen.”

Elk land heeft vijf teams van vier personen, en om de tien minuten wordt er van team gewisseld. België wordt vertegenwoordigd door DDF, No Gravity, RSC Rivierenhof, Hipe Skip Merksem en GymFlex. Voor de recordpoging worden de sprongen van alle deelnemende landen samengeteld. “In 2007 hebben we tien uur gesprongen in het Wijnegem Shopping Center. Toen hadden we met 168.000 sprongen een record.”

Beat4Battle zorgt voor 26 internationale top-dj’s, die 24 uur lang zullen draaien in Antwerpen om de Belgische teams aan te moedigen. “De dj’s komen uit Frankrijk, Duitsland en België en zijn wereldwijd te horen en te zien via de livestream.”

Een radiostation in Dubai gaat 24 uur lang livemuziek uitzenden. “Via Skype zullen we ook regelmatig interviews doen met de andere landen en die worden ook via de livestream uitgezonden. Alles gebeurt vanuit het Centraal Station in Antwerpen.”

Bram De Ceurt, een van de beste graffiti-artiesten in België, heeft voor dit evenement een muurkunstwerk gemaakt van twee op vier meter, dat tijdens de recordpoging te bewonderen zal zijn in het Centraal Station.

Op 3 juli om 15 uur gaat de recordpoging van start. “Met de start van veel festivals en de doortocht van de Tour de France in Antwerpen hopen we veel supporters te mogen verwachten in het station!”

© 2010 – StampMedia – Laure Van Gestel

take down
the paywall
steun ons nu!