Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Google earth -

Antwerpen in 3D

Antwerpen in 3D
zaterdag 19 juni 2010 15:22

Sitting Duck en KR= zijn de bijnamen van de twee digitale architecten die de laatste drie jaar al hun vrije tijd opofferden om de stad Antwerpen tot leven te brengen op Google Earth. Op 17 juni stelden beide heren hun noeste arbeid voor in het stadhuis.

Inwoners van de stad Antwerpen kunnen zichzelf binnenkort misschien gadeslaan op de google applicatie Google Earth. Grafisch ontwerper Chris Dorreman (34) en informaticastudent Nick Oberg (20), zoals ze in het echte leven heten, creëerden aan de hand van talloze foto’s en via hun computer een 3D-versie van verschillende historische monumenten en wijken. Toch heeft het tweetal nog heel wat werk voor de boeg. Ze schatten dat het nog zeker enkele jaren zal duren voordat je letterlijk via je computer in de straten kunt verdwalen.

© 2010 – StampMedia – Bart Steurs en Bert Roymans

take down
the paywall
steun ons nu!