35 uur later: niet helemaal op bestemming
 

“We zaten ongeveer 35 uur op de boot. Zondagnamiddag rond een uur of vier kwamen de Canarische eilanden in zicht. Plots zagen we een speedbootje. De kapitein dacht dat het een politieboot was en raakte in paniek. Hij stuurde de boot naar het dichtstbijzijnde eilandje.”

 

Reportage, Nieuws, Europa, Afrika, Samenleving, Marokko, Illegaal, Vluchtelingen, Vluchteling, Bootvluchteling, Dossier:vluchtelingen -

Exclusief: Mohameds boottocht naar een betere toekomst

vrijdag 18 juni 2010 13:27
Spread the love

De Nederlandse fotograaf Joël van Houdt volgde Mohamed tijdens de gevaarlijke overtocht van Zuid-Marokko naar de Canarische eilanden over Atlantische Oceaan op een gammel vissersbootje.  Aan Dewereldmorgen.be doet Joël het relaas van de overtocht en wat er nadien gebeurde met Mohamed. Het resultaat is een indringend fotoportret.  Zijn fototentoonstelling “Entering Europe” is nog tot 13 augustus te bekijken in het Atlasgebouw in Antwerpen. 

take down
the paywall
steun ons nu!