Geen 86-urenweek voor zelfstandige chauffeurs
Verslag, Nieuws, Economie -

Geen 86-urenweek voor zelfstandige chauffeurs

De Europese Commissie wou niet dat zelfstandige chauffeurs onder de Europese richtlijn over de arbeidstijd van vrachtwagenchauffeurs vallen, maar moet in het zand bijten. Een ruime meerderheid van het Europees parlement verwierp het voorstel van de Europese Commissie.

woensdag 16 juni 2010 16:50
Spread the love

Zelfstandige chauffeurs moeten zich aan dezelfde beperking van de arbeidstijd houden als hun collega’s in loondienst. Dat is het resultaat van een stemming in het Europees parlement in Straatsburg. Het voorstel van de Europese Commissie om zelfstandige chauffeurs anders te behandelen, kreeg 383 stemmen tegen en slechts 263 voor.

De Belgische transportvakbonden ACV-Transcom en BTB-ABVV voerden samen met de Europese transportvakbond ETF al een hele tijd actie tegen het voorstel van de Europese Commissie.

Zij waarschuwden voor werkweken van 86 uur voor zelfstandige chauffeurs. “Het onderscheid zou voor een nog meer moordende concurrentie in het wegvervoer zorgen. Vaak malafide ondernemers zouden hun dikwijls Oost-Europese chauffeurs als zelfstandige inschrijven zodat ze 86 uur op de baan kunnen zijn”, reageert ACV-Transcom.

take down
the paywall
steun ons nu!