Reportage, Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Werkloosheid, Laaggeschoolden, Antwerpen, Jongerenwerkloosheid, Jeugdwerkloosheid, Videantz -

Riccardo, een eerlijk portret van een jonge werkzoekende

Riccardo, een eerlijk portret van een jonge werkzoekende
maandag 14 juni 2010 14:03

Tussen 2007 en 2009 steeg de jeugdwerkloosheid in Vlaanderen met 45%. Deze cijfers zijn zeer onrustwekkend, zeker gezien de algemene werkloosheid nog steeds in stijgende lijn verloopt. Laaggeschoolde jongeren vormen daarbij een bijzonder kwetsbare groep. Riccardo, een jonge Belg met Siciliaanse roots, is een van hen.

Riccardo is vorig jaar afgestudeerd als tuinarbeider. Dat traject verliep met heel wat vallen en opstaan, maar hij zette door.

In een reportage, gemaakt door het videoproductiehuis voor jongeren VideAntz, vertelt hij heel openlijk over zijn zoektocht naar werk en dat loopt niet van een leien dakje… want Riccardo’s droom en passie is een job bij de spoorwegen.

© 2010 – StampMedia/VideAntz – Bert Roymans

take down
the paywall
steun ons nu!