Jan Renders (ACW): “Sociale regering nog steeds nodig”
Verslag, Nieuws, Politiek, België -

Jan Renders (ACW): “Sociale regering nog steeds nodig”

Het ACW, de koepel van christelijke werknemersorganisaties blijft aandringen op een sociale regering. "We blijven onze sociale en economische agenda voorop zetten. Daarom is een goede, stabiele en sociale regering nodig", reageert voorzitter Jan Renders.

maandag 14 juni 2010 16:30
Spread the love

Het ACW ziet in de verkiezingsuitslag een signaal dat de bestuurbaarheid van ons land beter moet en dat daarvoor een staatshervorming nodig is. “De uittredende regering struikelde over de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Op een cruciaal moment trok Open VLD de stekker uit de onderhandelingen. Daardoor kwam de communautaire agenda opnieuw op de voorgrond. Dat terwijl in Europa en België dringend nood is aan een aanpak van de sociale en economische problemen. Voor de stopgezette onderhandelingen betalen de liberalen aan beide kanten van de taalgrens én CD&V nu de prijs. De PS is de enige regeringspartij die er in slaagt de verkiezingen te winnen”, zegt Jan Renders.

Volgens Jan Renders is het voorbarig om te concluderen dat Vlaanderen voor een harde samenleving koos. “Het mag ook gezegd worden dat liberale en extreem-rechtse partijen die voor een hardere samenleving staan en botweg willen besparen zonder rekening te houden met de draagkracht van mensen, het met deze verkiezingen niet goed hebben gedaan.”

Het ACW blijft ook na de verkiezingen hameren op de nood aan een sociale regering om de sociaal-economische uitdagingen aan te pakken. “We blijven onze sociale en economische agenda voorop zetten. Daarom is een goede, stabiele en sociale regering nodig. Het accent ligt daarbij op een sterke sociale zekerheid, op een bestrijding van de armoede en de herverdeling van de rijkdom. Zowel bij de inkomsten die men zoekt, als bij de uitgaven die moeten gedaan worden, moet voldoende selectiviteit aan bod komen. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen”, aldus Jan Renders.

Wat de institutionele hervormingen betreft, hoopt het ACW op een sociale staatshervorming waar iedereen beter van wordt. Jan Renders legt de bal in het kamp van N-VA-voorzitter Bart De Wever. “Bart De Wever met de N-VA is aan zet. De N-VA heeft daarbij nu ook een nationale verantwoordelijkheid.”

take down
the paywall
steun ons nu!