Journalist filmt olieramp onder water
Wereld, Milieu, Olie, BP, Golf van Mexico -

Journalist filmt olieramp onder water

Een journalist van het persagentschap Associated Press maakte zo'n 66 kilometer buiten de kusten van de Golf van Mexico onder water video-opnames van de schade die de olie, die al bijna 50 dagen lang uit de Deepwater Horizon-pijplijn spuit, de Atlantische Oceaan toebrengt.

donderdag 10 juni 2010 14:47
Spread the love

“Wanneer ik in het water spring, word ik onmiddellijk ondergedompeld in een dikke laag rode smurrie. Ik open mijn ogen en zie dat mijn masker al volledig onder de olie zit. Wanneer ik vijf seconden onder water ben zie ik niets meer’, aldus Rich Matthews, die met zijn opnames de verborgen kant van deze catastrofe aan de wereld wil tonen. ‘We zien luchtfoto’s van de rampenplek en beelden van vogels die in de olie gevangen zitten. Ik wilde de wereld tonen wat er zich onder water afspeelt.”

“Overal zie ik olie. Links, rechts, boven en beneden. De olie vormt bollen zo groot als een tennisbal. Onderaan die olieballen hangen lange zwarte fluimen.”

“Wanneer ik na tien minuten in de boot wil klimmen, moet ik mezelf een half uur proper schrobben, vooraleer de kapitein er ook maar aan denkt om me terug aan boord te nemen. Ik lijk zelf wel een van de pelikanen die ik op tv zag. Geen enkele vis, geen enkele vogel of schildpad zou deze smurrie zelf wegkrijgen. Een dier dat rondzwemt waar ik ben geweest, is ten dode opgeschreven.”

Bron : Express.be / Associated Press /Rich Matthews

take down
the paywall
steun ons nu!