Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Strantantwerpen -

Elitaire Strantantwerpen terug van weggeweest

woensdag 9 juni 2010 15:45
Spread the love

Na een jaar afwezigheid is Stantwerpen terug van weggeweest. Nu op ‘t Eilandje.

De stad Antwerpen stond niet meer achter dit project, dat te veel een elitaire jeugd aantrekt.

Koen Calliauw (PVDA+), buurtbewoner van de vorige locatie aan de Scheldekaaien op ‘t Zuid én van Burencomité Zuid, zei nog verleden jaar in mei: “We hebben bijzonder slechte ervaringen met Strantwerpen en eisen dat dit dure, arrogante en een bepaald publiek aantrekkende evenement, dat de buurt vervuild, definitief wordt stopgezet. Dat er geen nieuwe concessies toegestaan worden.”

Maar het stadsbestuur had meer verwacht van Strantwerpen: dat het een familiaal gedoe zou worden met kinderen en tegen democratische prijzen. Een verbeterde versie van ‘De Plage’, Sint-Anneke dus, en dit op de rechter Scheldeoever.

De concessie van drie jaar werd dus niet meer verlengd, en de hele boel werd openbaar verkocht op het einde van de zomer 2008.

Maar uitbater Velvet Group (die achter de eerste drie edities stond), met de uitstraling van hippe disco’s en zaken zoals de Velvet Lounge, Stereo Sushi, Bar Bilbao, Cityzen of nog Pure, zocht een privéterrein en vond dit ook op het trendy Eilandje.

“Strantwerpen bestaat ondertussen vier jaar. De belangrijkste pijler blijft het gevoel creëren van vakantie in eigen stad”, bevestigt Mark Van Win van de Velvet Group.

“Jong en oud, bezoeker en bewoner, student en werknemer, kunnen op een unieke locatie aan het water genieten van het uitzicht, de zon, de rust in combinatie met een hapje en een drankje. En dat op elke moment van de dag.”

“Ons strandpaviljoen opent zijn deuren tot 31 augustus. Met een exotisch terras, een uitnodigend zandstrand en een gigantische buitenbar zijn wij klaar om duizenden zonnekloppers te verwelkomen.”

“Ons nieuw project is volledig gelegen op privéterrein. Dat opent mogelijkheden. Wij kunnen nu ook evenementen tot 500 personen organiseren. Strantwerpen – The Resort Experience kan perfect functioneren als een exclusieve gastlocatie voor allerhande events, zoals modeshows, bedrijfs- en privéfeesten”, besluit Mark Van Win.

Wij gingen verleden weekend eens een kijkje nemen en wat ons al meteen opviel op het … bewaakte parkeerterrein sprak boekdelen over de eltaire aanwezigen.

Voor een glas witte wijn hebben wij 5 euro betaald.

Sinds 1 juli is er ook een toegangsprijs van 10 euro van kracht…

Bekijk eens volgende beelden om uw eigen conclusies te trekken:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157624109027591/show/

take down
the paywall
steun ons nu!