Economie, België, ACV, Gent, ACV Bouw en Industrie, ICC Gent -

Nieuwe centrale ACV-Bouw en Industrie

maandag 7 juni 2010 17:01
Spread the love

Op zaterdag 5 juni zag een nieuwe vakbondscentrale het levenslicht in het ICC in Gent. Een duizendtal leden besliste om de centrales Bouw en Industrie en Energie-Chemie te laten samensmelten.

ACV-Bouw en Industrie verenigt de ACV-leden in onder meer de bouw, de grafische industrie, bosontginning, zagerijen en beschutte werkplaatsen. ACV Energie-Chemie houdt zich bezig met de sectoren electriciteit, gas, kappers, fitness, petroleum en chemie.
 
Zaterdag besloten beide centrales de krachten te bundelen. Op die manier verenigt de centrale ACV-Bouw en Industrie zo’n 286.000 leden en 13.000 militanten. Luc Van Dessel is de voorzitter van deze nieuwe centrale.
 

take down
the paywall
steun ons nu!