Een gezonde lunch voor 220 kleuters en kinderen
Lokaal, ACW, Antwerpen, Antwerpen Noord, Gezonde voeding, CM, VOEM -

Een gezonde lunch voor 220 kleuters en kinderen

maandag 7 juni 2010 14:05
Spread the love

ACW 2060, VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims) en CM (christelijk ziekenfonds) bundelen de krachten en organiseerden op vrijdag 4 juni een gezonde lunch voor de 220 kleuters en kinderen van kleuter- en lagereschool ’t Spoor in Antwerpen-Noord.
 
Deze school recruteert haar leerlingen in een multiculturele buurt van de stad. Er is een sterke instroom van financieel zwakkere groepen. De kinderen hebben vaak geen of ongezonde voeding bij zich voor de lunch. De school voorziet vaak zelf brood en beleg voor deze kinderen.
 
ACW 2060, VOEM en CM staken daarom de koppen bijeen en werkten een project rond ‘gezonde voeding is lekker’ uit met de voedingsdriehoek als centraal symbool.

Op vrijdag 4 juni kregen de kinderen ’s middags allemaal een smos kaas, fruit en yoghurt. Dit kon mede dankzij de sponsoring van handelaars uit de buurt en de regio.  Alle kinderen krijgen ook info rond gezonde voeding aan de hand van educatief materiaal van CM en een CM-brooddoos.

take down
the paywall
steun ons nu!