Lokaal, Antwerpen, Deurne, De legende, Quaeye werelt, Middeleeuwen -

Deurne terug naar de Middeleeuwen

zondag 6 juni 2010 15:18
Spread the love

[Antwerpen] In het park Rivierenhof in Deurne konden de bezoekers zich dit weekend in de tijd wanen van ridders en jonkvrouwen.

Een groots re-enacting evenement wordt hier jaarlijks ingericht door De Legende, een vereniging uit Schoten. Niet alleen wordt er een veldslag tussen Bourgondiërs en Antwerpenaren opgevoerd, de deelnemers verblijven in een tentenkamp waar zo precies mogelijk de levensomstandigheden van die periode worden nagebootst.

Dit geldt ook voor de stalletjes waar gebruiksvoorwerpen, kleding, wapenuitrusting, eten en drank aangeboden wordt. De deelnemers en standhouders staan altijd open voor een babbeltje over het personage dat zij uitbeelden en het ambacht of de taak die zij uitvoeren. 

take down
the paywall
steun ons nu!