Antwerpen krijgt eindelijk zijn Studentenradio
Antwerpen, Stampmedia, Radio, Troef, Aeyc2010, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Studentenradio, Sharon Slegers, Plantijn Hogeschool -

Antwerpen krijgt eindelijk zijn Studentenradio

Studentenradio Antwerpen is één van de vier Troeven geworden. Met Troef! wil de stad Antwerpen aan talentvolle jongeren de kans bieden om hun project te realiseren. Het gezicht van de nieuwe Studentenradio wordt Sharon Slegers, een 21-jarige studente journalistiek met een enorme passie voor radio.

vrijdag 4 juni 2010 13:54
Spread the love

Sharon Slegers zal, samen met vier andere studenten journalistiek en een webdesigner, Antwerpen zijn eerste studentenradio bezorgen.

Radiohonger

Slegers kwam op het idee om een studentenradio te beginnen toen ze zelf nergens terecht kon om meer radio-ervaring op te doen. “Op Radio Crap (de campusradio van de Plantijn Hogeschool red.) heb ik mijn eigen programma, ‘Ochtendspits’, en ik ben ook sidekick bij een ander programma, ‘Crappy Meal’.

Daarmee was mijn honger naar radiomaken echter niet gestild. Ik ging op zoek naar een radiozender waar ik de kans zou krijgen om nog iets extra te doen. Na lang zoeken kon ik alleen maar vaststellen dat Antwerpen niet over zo’n plek beschikt, terwijl Gent, Leuven en Brussel al lang hun eigen studentenradio hebben.”

Troef!

Troef! was de ideale gelegenheid voor Sharon en haar medestudenten om hun project aan de stad Antwerpen voor te stellen. “Ik zat al een jaar of twee met het idee van een studentenradio in mijn hoofd. Enkele maanden geleden ben ik samen met andere studenten écht aan dit project beginnen werken. We hielden regelmatig redactievergaderingen waar dan hevig gebrainstormd werd. Toen kwam ik op Facebook reclame voor Troef! tegen. Dat was hét ultieme moment om onze kans te wagen.”

Passie delen

De studentenradio zal uitzenden via internet. “Antwerpse jongeren gaan bij ons leren hoe je jingles maakt, hoe je een radioreportage monteert en welke elementen er nodig zijn om een goed radioprogramma te maken.” Sharon wil graag haar passie voor radio delen. “Bij mij sloeg de vonk over toen ik voor het eerst in een radiostudio zat. Het voelt een beetje als verliefd zijn. Je krijgt het warm, je hart begint sneller te slaan en je kan die glimlach maar niet van je gezicht halen. Heerlijk!”

Het vuur aan de schenen

Niemand minder dan Marcel Vanthilt en Sofie Van Moll legden het vuur aan de schenen van Sharon en haar kompanen. “Iedereen had schrik voor Marcel Vanthilt. Vreemd genoeg was hij nu net diegene die het meest enthousiasme liet blijken voor ons project. Sofie Van Moll stond eerder kritisch tegenover onze studentenradio en zat met veel vragen. Maar we zijn gelukkig toch één van de vier Troeven geworden.”

Europese Jongerenhoofdstad

Omdat Antwerpen in 2011 de Europese Jongerenhoofdstad wordt, vindt Sharon dat haar project gewoon moest winnen. “Zonder studentenradio verdient Antwerpen de titel van Jongerenhoofdstad niet!”

Toekomstdromen

Nu Sharon een droom in vervulling ziet gaan, denkt ze al aan de volgende. “Een radiozender betekent niets als je geen luisteraars hebt. We willen graag werken naar goede luistercijfers, dat is ons eerste doel. Als tweede doel zouden we graag een plaatsje op de FM-band veroveren!”

© 2010 – StampMedia/Plantijn – Hannelore Glibert

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!