Jasper Steverlicnk (Foto: Alex Vanhee)

 

Nieuws, Samenleving, België, Belgavox, Concerten, Jasper Sterverlinck -

Jasper Steverlinck: “Artiesten goede voortrekkers van solidariteit”

Jasper Steverlinck is frontman bij Arid. Hij gelooft in solidariteit over de grenzen heen. In de muziek bestaan geen grenzen en dus zijn muzikanten de ideale voortrekkers van die boodschap.

donderdag 3 juni 2010 13:40
Spread the love

“Belgavox is veeleer een sociaal dan een politiek evenement. Het gaat over mensen en niet over regeltjes en andere zaken. Bij een politiek statement horen wel regeltjes en worden lijnen uitgestippeld. Dit is gewoon zeggen dat solidariteit belangrijk is. Dat is in ieder geval waarom ik er achter sta. Ik ben in alle geval voor samenhorigheid.”

“Ook samenhorigheid tussen Vlamingen en Walen. Het maakt ons rijker. Dat zie je in de muziek ook. Er zit hier zo veel talent. Dat komt omdat we een klein land zijn, maar een heel rijk land. Rijk aan talen, rijk aan invloeden, enzovoort. Dat maakt ons heel open van geest in vergelijking met andere landen. Het zou jammer zijn dat overboord te gooien.”

“Belgen missen soms wat fierheid op hun land. Als artiest kom ik vaak in het buitenland en daar merk je dat een zeker chauvinisme op bepaalde momenten aanwezig is. Dat is de Belgen een beetje vreemd.”

“Voor mij is de boodschap solidariteit. Hoe klein België ook is, we moeten proberen samen te blijven. Dat is voor mij het belangrijkste. In de muziek zijn er geen grenzen en daarom zijn artiesten de goede voortrekkers van die boodschap.”

“Op 6 juni ga ik iets zingen dat ik nog nooit gedaan heb. Ik kijk ernaar uit.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!