Brahim: "What I like about Belgium, baby." (Foto: Alex Vanhee)

 

Nieuws, Samenleving, België, Belgavox, Concerten, Brahim -

Brahim: “Belgavox voor, door en met het volk”

Brahim is artiest en entertainer en houdt van België. Hij slaagde er in 2008 net niet in om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Op 6 juni zal het echter niet om hem gaan, maar over het volk, zo zegt hij zelf.

donderdag 3 juni 2010 13:24
Spread the love

“Mijn motivatie om mee te doen aan Belgavox staat vet gedrukt op de affiches. Het gaat over solidariteit en open communicatie. Ik sta volledig achter het idee dat we respect moeten behouden voor de Belgen en de verschillende culturen die in ons land leven.”

“Belgavox gaat over meer dialoog en respect tussen Vlamingen en Walen. Maar daar stopt het niet. Solidariteit is heel ruim. Het gaat over verschillende culturen die dialoog kunnen voeren en op die manier een solidariteitsgevoel kunnen creëren en versterken.”

“Op het festival zal ik daarom een nummer brengen voor, door en met het volk. Dat is mijn statement. Ik zal zoals altijd mijn showtje doen. Maar ik wil laten voelen aan de mensen dat het om hen gaat en niet zozeer om diegene die op het podium staat.”

“Het is vooral de bedoeling om los van de politiek even de stem van het volk te laten gelden. En daarom gebruiken de artiesten de microfoon om het volk te laten spreken. Niet zozeer om hun eigen ding te doen, maar vooral voor het volk. Belgen zijn volgens mij best wel trots op hun land, maar dat mag ook wat meer geuit worden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!