Nieuws, Wereld, Israël, Gaza Flotilla, Rachel corrie, Hulpkonvooi -

Schip met hulpgoederen toch op weg naar Gaza

Ondanks de blokkade die Israël heeft opgezet voor humanitaire konvooien naar de Gazastrook, is het schip 'Rachel Corrie' met hulpgoederen onderweg. Intussen veroordeelt de VN Veiligheidsraad de recente gebeurtenissen.

woensdag 2 juni 2010 11:41
Spread the love

De organisatoren van de hulpvloot die werd tegengehouden, verklaarden dat ze binnen enkele dagen opnieuw twee schepen zouden uitsturen om de blokkade aan te vechten. Volgens de Irish Times zou de Rachel Corrie morgen in de wateren van Gaza moeten aankomen.

Het schip ging niet mee met de andere hulpschepen omdat het 48 uur vertraging opliep in Cyprus, omwille van logistieke redenen. Aan boord bevinden zich les- en bouwmaterialen en speelgoed. Alles werd voor vertrek uitgebreid gecontroleerd in Ierland om een veilige doortocht te verzekeren. Er zijn geen wapens aan boord.

De VN Veiligheidsraad riep gisteren op tot een ‘onpartijdig’ onderzoek naar de dodelijke raid van Israëlische soldaten op de schepen die humanitaire hulp brachten naar de Gazastrook. De Veiligheidsraad veroordeelt scherp de ‘acties’ die minstens negen doden tot gevolg hadden.

take down
the paywall
steun ons nu!