Antwerpen, Jongeren, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Leen verbist, Marcel Vanthilt, Sihame El Kaouakibi, Troef, Aeyc2010, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Zappa, Farhilda, Sofie vanmol, Studentenradio, Trick fabrick, Explozant -

Antwerpen heeft 4 Troeven

De winnaars van de Antwerpse talentenjacht Troef! zijn bekend. Het museumproject ‘Explorant’ kaapte de eerste plaats weg. De stad kondigde aan dat bij deze tweede editie drie winnaars uit de bus zouden komen. Wegens een ex aequo waren het er uiteindelijk vier.

maandag 31 mei 2010 11:38
Spread the love

De winnaars werden bekend gemaakt op de eerste verjaardag van jeugdcentrum Zappa, door de driekoppige jury, bestaande uit Marcel Vanthilt, Sofie Vanmol en de vorige Troef Sihame El Kaouakibi.

Op de tweede plaats kwam de Trick Fabrick, een project dat basketbal freestyle meer op de kaart wil zetten. De derde plaats werd gedeeld door de studentenradio en het theaterproject ‘Farhilda’.

Divers

“We hebben vier verdiende winnaars, de inzendingen waren zo divers dat het onmogelijk te zeggen valt welk project nu het beste is”, zegt Vanthilt. “Wat ik goed vind aan Explorant is dat het heel de stad betrekt bij de uitvoering. Ze maken een onderscheid tussen knutselen en kunst en daar kan iedereen van meegenieten.”

Explorant

Het geluk van de bezielers van Explorant kan net na de bekendmaking niet op: “We kunnen het nog niet echt geloven, want we vonden alle projecten heel goed, vooral omdat ze zo divers waren. Nu we gewonnen hebben, kunnen we alvast beginnen met de voorbereidingen, maar wat we concreet gaan doen willen we nog eventjes geheim houden.”

Steun

Dat ze steun van de stad mogen verwachten, is na hun overwinning een vaststaand feit. Over welke middelen ze zullen mogen beschikken, is nog niet duidelijk.

Schepen Leen Verbist (SP.A) beklemtoont dat de vier eerste finalisten zowel financieel als logistiek ondersteund kunnen worden. “We hadden een maximum budget uitgetrokken, maar omdat niet ieder project evenveel geld nodig heeft, was er een budget voor vier winnaars.”

© 2010 – StampMedia – Tekst: Elise Meekers en Karen De Bruyn, Foto’s: Sadiq Ahmady

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!