Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Fair trade, Ijsjes -

Record ijsjes eten met Fair Trade

zondag 23 mei 2010 00:12
Spread the love

Honderden leerlingen en andere sympathisanten verzamelden zich vrijdag op de Antwerpse Grote Markt om – met succes – het wereldrecord ‘fair-trade-ijsjes-eten’ te breken. De recordpoging was een initiatief van de provincie en stad Antwerpen.

Fair trade staat voor handelswaar die onder eerlijke voorwaarden geproduceerd wordt. Fair trade waakt erover dat bijvoorbeeld de oogst van koffie een redelijke prijs opbrengt voor de kleine producenten en dat de werkers behoorlijk verloond worden.

Daarnaast geeft Fair Trade ook premies om de leefomstandigheden en basisbehoeften zoals scholing, huisvesting, etc. van de betrokken producenten te verbeteren. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!