Twitter-berichtjes (foto:Flickr)

 

Nieuws, Wereld, Politiek, Facebook, Twitter, Pakistan -

Pakistan blokkeert nu ook Twitter

De Pakistaanse overheid zet haar aanval op socialenetwerksites voort. Na Facebook en YouTube heeft ze nu ook Twitter geblokkeerd.

vrijdag 21 mei 2010 20:21
Spread the love

Sinds vrijdag is het voor Pakistani niet meer mogelijk gebruik te maken van hun Twitter-account. Twitter is een internetdienst waarmee je berichtjes van maximaal 140 tekens de wereld in kunt sturen. De dienst is zeer handig om links naar andere websites door te geven aan mensen die jouw Twitter-berichtjes volgen of toevallig lezen.

De Pakistaanse overheid wil met de actie naar eigen zeggen de verspreiding van “godlasterlijke informatie” tegengaan. De voorbije twee dagen heeft ze ook al Facebook, YouTube en meer dan vierhonderd websites aan banden gelegd.

Aanleiding voor het verbod is een recente oproep van een Amerikaanse cartoonist om op 20 mei cartoons van de islamitische profeet Mohammed op Facebook te plaatsen. De wedstrijd kreeg de naam Draw Muhammad Day. In de islam zijn afbeeldingen van de profeet niet toegestaan.

Draw Muhammad Day was bedoeld als protest tegen het censureren van een aflevering van de populaire Amerikaanse televisieserie South Park na doodsbedreigingen tegen de makers van de serie. De aflevering ging over het verbod op afbeeldingen van Mohammed.

De website van Draw Muhammad Day en de bijhorende Facebook-pagina zijn ondertussen van het internet gehaald door de initiatiefnemers. Maar door het verbod van de Pakistaanse overheid doken de laatste dagen overal tal van nieuwe websites op. Het nieuwe verbod op YouTube en Twitter probeert dat nu in te dijken. (RP)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!