Nieuws, Samenleving, Lokaal, Congo, 11.11.11, Milleniumdoelstellingen, VN-Millenniumdoelstellingen, De Lente van Bree, Voorjaarsklassiekers, CNONGD -

de Lente van Bree – sensibilisatiefestival Millenniumdoelstellingen

dinsdag 18 mei 2010 15:30
Spread the love

Zondag 16 mei 2010 vond de eerste editie plaats van het stadsfestival “de Lente van Bree”. Een uitgebreid programma van muziek, smaak, geur en kleur lokte honderden naar het Vrijthof in Bree.

De organiserende GRIS (Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit) spreekt van een groot succes en bereidt zich voor op een tweede editie in de lente van 2011.

Het stadsfestival werd ingeleid door een voorjaarsklassieker van 11.11.11: een heerlijke maaltijd (de aspergesoep was waarlijk een culinair hoogstandje!). Er volgen nog twee Limburgse voorjaarsklassiekers, eentje in Hasselt op dinsdag 18 mei en eentje in Houthalen-Helchteren op donderdag 20 mei. Inschrijven via limburg@11.be

Rigo Gene,  stafmedewerker van de CNONGD (Congolese koepel van ontwikkelingsorganisaties) kwam de werking van de 11.11.11-partners in Congo voorstellen.

Als spreekbuis van de Congolese civiele samenleving volgt de CNONGD de nationale ontwikkelingsprogramma’s, de ontwikkelingen rond handel en EPA’s, landbouw en rurale ontwikkeling.

Rigo Gene is een van de sleutelfiguren in de gemeenschappelijke campagne die 11.11.11 dit jaar samen met zijn partners in Congo, Rwanda en Burundi opzet rond de Millenniumdoelstellingen.

Indien we deze immers willen realiseren, zal er in Centraal-Afrika (en op vele andere plaatsen in de wereld) eerst en vooral werk moeten worden gemaakt van een sterk landbouwbeleid.

Er was behoorlijk wat volk op het festival, het Vrijthof was gezellig gevuld zonder dat je over de koppen moest lopen om naar de verschillende publiekstrekkers te gaan. Het weer was ook goed: de zon kwam regelmatig onze gezichten strelen, al was er wel af en toe een briesje dat de chocolade in het rond strooide.

Ook de optredens waren zeer geslaagd, de kinderen hebben ten volle genoten van het springkasteel, de luisterlezer, de millenniumtenten, chocoladefontein en Kundabuffi’s muzikale verhaal. De iets oudere kinderen slurpten goedkeurend aan hun Ops-Ale, trappist of glaasje kraantjeswater.

De aanwezige NGO’s (Wereldwinkel vkp Bree, Buba & Batma, Natuurpunt Bree, 11.11.11) spraken van een groot succes, zeker voor een eerste editie.

take down
the paywall
steun ons nu!