België, Brussel, Brussels ConneXion, Expats -

Brussels ConneXion 06 _ Part 2

Brussels ConneXion 06 _ Part 2
maandag 17 mei 2010 13:28

Brussel is niet alleen de ‘hoofdstad van Europa’, het is ook een ‘thuis’ 
voor veel individuen en families uit Europa en daarbuiten.

Brussels ConneXion richt zich op zogenaamde ‘expats’, geschoolde migranten, voornamelijk Europeanen, zonder, misschien (wie weet?), plannen om zich voor een langere termijn in de stad te vestigen. Waarom kwamen deze expats naar Brussel en hoe verloopt hun integratie? Welke links hebben de expats met hun landgenoten en hoe interageren ze met de lokale Brusselaars en wat is een lokale Brusselaar eigenlijk? In elk programma koppelt Brussels ConneXion een expat aan een Brusselaar, iemand die in Brussel geboren is of hier al tientallen jaren woont.

Brussels ConneXion is gemaakt door een groep jonge expats. Zij maken gebruik van deze speelse ontmoetingen om te onderzoeken wat het betekent om een expat te zijn in Brussel en om de relatie tussen Brusselaars en expats te stimuleren.
Het Brussels ConneXion team bestaat uit: Jonathan Brennan, Zoe Catsaras, 
Olivier Dodier en Aude Esperandieu

Foto Cedric Leboutte: http://www.cedleb.be

take down
the paywall
steun ons nu!