Aankomst 1.000 km van Kom Op tegen Kanker
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Kom op tegen Kanker -

Aankomst 1.000 km van Kom Op tegen Kanker

maandag 17 mei 2010 18:35
Spread the love

De eerste editie van de 1.000 km van Kom op tegen Kanker is een groot succes geworden. Ruim 150 teams reden vier dagen lang door heel Vlaanderen.

45 van hen waren individuele renners, die zelf duizend km voor hun rekening namen. Ze werden zondagavond verwelkomd op de Antwerpse Grote Markt door hun enthousiaste supporters. Ze werden er gelauwerd door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Kom op tegen Kanker-voorzitter Frank De Boosere.

Dankzij de inzamelacties van de diverse teams werd in totaal 750.000 euro ingezameld. Dat geld besteedt Kom op tegen Kanker aan patiëntgericht kankeronderzoek dat moeilijk gefinancierd raakt door de farmaceutische industrie of de overheid, zoals onderzoek naar zeldzame tumoren. 

De nadruk ligt op het verbeteren van de behandeling en het verhogen van de levenskwaliteit van mensen met kanker.

take down
the paywall
steun ons nu!