Reportage, Nieuws, Samenleving, België, Landbouw, Europese Unie, Anderlecht, Voedselbank -

Voorraden voedselbanken in gevaar

Voorraden voedselbanken in gevaar
zondag 16 mei 2010 19:17

Momenteel zijn zo’n 115.000 mensen, ruim één op de honderd Belgen, afhankelijk van voedselhulp en hun aantal neemt almaar toe. Toch loopt de Belgische Federatie van Voedselbanken het gevaar zijn voorraden te zien verminderen. Vooral van de producenten wordt het steeds moeilijker om voedseloverschotten vast te krijgen, want door een strakker beheer blijft er minder voedsel over.

Voedselbanken zijn ooit ontstaan om de Europese landbouwoverschotten weg te werken. Bij de Europese Unie is er nu echter sprake van het stopzetten of het wijzigen van het voedselhulpprogramma. Dat zou een zeer zware klap zijn voor de voedselbanken.

take down
the paywall
steun ons nu!