mediActivista

Een twintig-tal mensen, in t-shirt met opschrift 'Boycot Israël - leve Palestina', bedekte zijn mond met een Palestijnse vlag en wandelde in stilte door de Brusselse Nieuwstraat. Eén van de belangrijkste winkelstraten van de Belgische hoofdstad. Ze kregen heel wat bijval van de verbaasde voorbijgangers.

De militanten hielden halt voor de H&M-winkels en riepen op tot een boycot. De actievoerders vinden dat H&M het apartheidsregime van Israël steunt door een vestiging te openen in bezet Oost-Jerusalem. 

Nieuws, Brussel, Lokaal, Actie, Palestina, Nakba, Boycot Israel, BDS -

Stop Nakba, Stop Apartheid!

zondag 16 mei 2010 02:40
Spread the love

Brussel – Ondanks het verbod van de lokale politie besloot een tiental activisten om op zaterdag 15 mei toch zijn solidariteit te tonen met de Palestijnen naar aanleiding van de herdenking van Nakba (de grote ramp).

Op 15 mei 1948 hebben de Britten het mandaat over Palestina beëindigd en riep de Joodse leiding de staat Israël uit. Bijna één miljoen Palestijnen werd uit hun dorpen verjaagd.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!