Eerste prijs Spot News Singles, foto van Adam Ferguson, Australië, VII Mentor Program voor The New York Times

Afghanistan, 15 december: Een vrouw wordt met spoed geëvacueerd na een zelfmoordaanslag in Kaboel. De bom ontplofte in de buurt van een hotel in de wijk Wazir Akbar Khan, thuisbasis van vele ambassades en westerse hulpgroepen en een van de zwaarst bewaakte gebieden van de stad. De explosie doodde minstens acht mensen en verwondde er veertig.

Dit is een harde manier om een verhaal te vertellen. De foto sluit perfect aan bij de tekst en alles staat erop. De verwoesting en de bloedende vrouw die wordt weggebracht vormen een perfecte compositie. De lijn tussen nieuws en sensatie wordt erg dun.

Nieuws, Cultuur, België, Cultuur, Fotografie, Fototentoonstelling, Fotojournalistiek, World Press Photo, Knokke, Actualiteit -

World Press Photo in Knokke

vrijdag 14 mei 2010 15:37
Spread the love

Het hoogtepunt van het jaarlijkse Fotofestival in Knokke is de World Press Photo-tentoonstelling (WPP), het belangrijkste persfoto-evenement in ons land. Een winnende foto geeft een fotograaf wereldwijde bekendheid.

De WPP-tentoonstelling vertelt het verhaal van onze beschaving en toont de beeldtalen die fotografen vandaag gebruiken. Met Tim Walker brengt het Fotofestival ook een tegengif voor alle miserie en ernst. Walker toont een ingebeelde wereld waar alles mogelijk is.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!