“Recticel moet investeren in plaats van winst uit te delen aan aandeelhouders”
Nieuws, Economie, België, Recticel -

“Recticel moet investeren in plaats van winst uit te delen aan aandeelhouders”

De werknemers van Recticel vroegen de deelnemers aan de aandeelhoudersvergadering van de schuimrubberproducent om niet in te stemmen met de verhoging van het dividend met 47 procent. “De winst die nu gerealiseerd werd, kwam er door investeringen en kosten terug te schroeven en winstgevende activiteiten te verkopen”, zeggen de vakbonden. Zij willen dat het geld geïnvesteerd wordt in het bedrijf.

dinsdag 11 mei 2010 16:52
Spread the love

De vakbonden bij Recticel deelden een pamflet uit aan de aandeelhouders die naar Evere waren gekomen om deel te nemen aan de aandeelhoudersvergadering van de schuimrubberproducent.

Voor de aandeelhouders viel er goed nieuws te rapen op de vergadering. Het bedrijf boekt voor het derde jaar op rij mooie winstcijfers. De aandeelhouders mogen delen in de vreugde en krijgen een dividend dat 50 procent hoger zal zijn dan vorig jaar (van 17 naar 25 cent).

“Recticel geeft toe dat de winsttoename in grote mate gerealiseerd werd dankzij het terugschroeven van de geplande investeringen en kosten, goedkopere grondstofprijzen en de verkoop van winstgevende activiteiten. Intussen ontberen een aantal vestigingen echter de noodzakelijke investeringen om hun continuïteit veilig te stellen”, schrijven de vakbonden.

In 2009 gingen er nog 617 arbeidsplaatsen verloren. Ook dit jaar staan er nog jobs op de tocht. Investeringen moeten voorrang krijgen op de verhoging van dividenden, was dan ook de boodschap van de vakbonden.

De aandeelhouders gingen niet in op die vraag. De vakbonden werden later wel nog ontvangen door de nieuwe ceo van Recticel. “Die verzekerde ons dat de investeringen dit jaar met 50 procent zullen stijgen”, zegt Patrick De Cock van ACV Energie Chemie. 

take down
the paywall
steun ons nu!