Cultuur, Zinneke, Molenbeek -

Zinnode-vibraties in Molenbeek

Zinnode-vibraties in Molenbeek
maandag 10 mei 2010 09:56

De Zinnekesparade trekt op 22 mei door de centrale lanen van Brussel.  Tienduizenden toeschouwers zullen weer vingers en duimen likken. Kan moeilijk anders met het centrale thema ‘A table/aan tafel’. Maar ze gaan ook hun oren en ogen de kost geven wanneer de artistieke creaties van hoofdstedelijke buurten voorbij flaneren.

Molenbeek mocht reeds proeven van haar eigen ‘zinnodes’ (een zinnode is een groep van telkens ca 100/150 deelnemers). Op zaterdag 8 mei trokken ze in avant-première alvast door de eigen buurten. Een generale repetitie die veel goeds laat beloven.

Bij deze een eerste beeld- en geluidsimpressie.

Musiceren op de klanken van de pom-pom-poen, rondhuppelen op sprinkhaan-schoenen, een dakloze siësta doen op een meetrekkende matras.

Kleuren en smaken, kleine mannen en metersgrote madammen, een reuzerad met kingsize-airbag tot mobiele discobars met PVC-versterking. Made in Molenbeek.

www.foyer.be

take down
the paywall
steun ons nu!