Verslag, Nieuws, België, VRT -

VRT-medewerkers delen aandelen openbare omroep uit

Er is kans dat u de komende weken een aandeel van de VRT in de handen geduwd krijgt. VRT-medewerkers willen honderdduizend aandelen uitdelen aan de Vlaamse bevolking. “U betaalt elk jaar 48 euro voor uw openbare omroep, nu wil de Vlaamse regering die omroep via onredelijke besparingen aantasten, help ons uw omroep verdedigen.”

donderdag 6 mei 2010 16:58
Spread the love

De aandelencampagne, een initiatief van de drie vakbonden, is een reactie op het besparingsplan bij de VRT. De openbare omroep moet van de Vlaamse regering volgend jaar 65 miljoen euro besparen. Daardoor moeten 279 banen verdwijnen.

De vakbonden leggen zich niet neer bij dat besparingsplan en voeren de druk op. “De VRT is een van de goedkoopste en tegelijkertijd meest bekeken en beluisterde openbare omroepen van Europa. Met het geld van de Vlaamse belastingbetaler is jaren aan een sterke openbare omroep gebouwd die door de kijkers en luisteraars sterk wordt gewaardeerd. Dat mag niet verloren gaan door onredelijke besparingen”, klinkt het.

De eerste aandelen werden donderdag aan de werknemers van de VRT verspreid. De komende dagen worden de aandelen ook elders uitgedeeld. Van zaterdag 15 mei tot de Thuisdag op 23 mei is er zelfs de ‘week van het VRT-aandeel’. 

Op de website www.hartenzielvandeVRT.be kunnen mensen zich registreren als aandeelhouder. Er is ook een forum waar kijkers en luisteraars terecht kunnen met hun mening over de besparingen bij de VRT.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!