Manu Claeys en Peter Verhaeghe: "Voor ons is het glas steeds halfvol."

Openbaarheid van bestuur

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor Ademloos en stRaten-generaal de documenten over de Oosterweelverbinding konden inkijken. Nochtans garandeert de Wet openbaarheid van bestuur uit 1980 dat burgers documenten over een bestuurlijke aangelegenheid kunnen opvragen bij een bestuursorgaan (een ministerie, provincie of gemeente,...).

De Vlaamse regering ziet openbaarheid van bestuur veeleer als een rem en ziet de opportuniteiten niet die de wet creëert. Door over de feiten te debatteren werk je aan een maatschappelijk draagvlak. Tot hiertoe debatteert de Vlaamse regering alleen over standpunten, niet over de inhoud. In Antwerpen is een maatschappelijk draagvlak ver weg.

Verslag, België, Antwerpen, Lange wapper, Bam, Ademloos, Oosterweel, Burgerparticipatie, Antwerpen, StRaten-generaal, Vlaamse Overheid -

Foute informatie nekt Meccanoplan

donderdag 29 april 2010 09:56
Spread the love

Dankzij de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) konden de actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal documenten inkijken over de Oosterweelverbinding. Daaruit blijkt dat Antwerpen bedrogen wordt door de Vlaamse regering. In de DAM 5-nota wordt het Meccanotracé foutief beschreven, zodat alleen de voorstellen van BAM bespreekbaar lijken.

take down
the paywall
steun ons nu!