Vakbonden bezorgd over politieke toestand
Verslag, Nieuws, Economie, Politiek, België, ABVV, BHV, ACLVB, Jan Vercamst -

Vakbonden bezorgd over politieke toestand

Volgens de socialistische vakbond ABVV moet de aanpak van de economische crisis prioriteit nummer één blijven. Voorzitter van de liberale vakbond ACLVB Jan Vercamst vindt het onbegrijpelijk dat de politieke wereld zich in deze chaos heeft gestort.

dinsdag 27 april 2010 21:47
Spread the love

Bij het ABVV houden ze het hart vast voor de gevolgen van de politieke crisis voor de werknemers. De vakbond hoopt nog altijd op een onderhandelde oplossing om uit de impasse te komen. Een stemming over BHV ziet het ABVV niet zitten. “Het ABVV wijst de strategie van een machtsgreep, waarbij voor de eerste maal in de geschiedenis van ons land een meerderheid haar wil aan een minderheid wil opleggen, resoluut van de hand.”

De strijd tegen de gevolgen van de economische crisis moet prioriteit nummer één blijven, vindt het ABVV. Politici moeten “een antwoord geven op de essentiële problemen waarmee de werknemers begaan zijn, namelijk hun werk, hun uitkering voor wie ontslagen werd, of hun wettelijk pensioen”.

“Sommigen zien in de economische crisis, en de weerslag ervan op de economie, een uitgelezen kans om de sociale rechten van de werknemers aan te tasten en sociale achteruitgang te organiseren. Het zou ontoelaatbaar zijn dat zich op deze crisis een crisis van het regime ent, waardoor de ongelijkheden nog groter zouden worden en de sociale en economische belangen van de werknemers en de sociaal gerechtigden – en vooral de zwaksten onder hen – nog meer geschaad zouden worden. Voor het ABVV is dit onaanvaardbaar.”

Het ABVV zegt ook geschokt te zijn door de zangstonde van het Vlaams Belang in het parlement. “De extreemrechtse partij maakte zich op die manier meester van het hart en de zetel van onze democratie. Dat is ronduit onaanvaardbaar!”

Chaos

Ook bij de ACLVB klinkt scherpe kritiek op de politieke crisis. “Met de sociaaleconomische uitdagingen en het nakend Belgisch Voorzitterschap van de Europese Unie in gedachten is het onbegrijpelijk dat de politieke wereld zich in deze chaos heeft gestort”, zegt ACLVB-voorzitter Jan Vercamst.

Prioriteit is ook bij de ACLVB de aanpak van de economische crisis. “Wat ook de formule wordt, het allerbelangrijkste is zo goed en zo snel mogelijk weer orde op zaken te stellen op sociaaleconomisch vlak. Het is onaanvaardbaar om de dossiers, die zich in dit domein opstapelen, nog verder te laten aanslepen”, aldus Vercamst.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!