Protestactie Bar Mondial loop uit de hand
Reportage, Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Uitgaan, Bar mondial, Grote Markt, Klaas vantomme, Protestactie -

Protestactie Bar Mondial loop uit de hand

Een protestactie georganiseerd door het podiumcafé Bar Mondial in de Antwerpse binnenstad leidde tot een grootscheeps politieoptreden. De actie zou aflopen om acht uur. Toen dat niet gebeurde, sloot de politie de Grote Markt af en arresteerde acht heethoofden.

dinsdag 27 april 2010 00:36
Spread the love

Volgens getuigen daagden de actievoerders en de politie elkaar uit. Het protest liep uit de hand. Daarop besliste de politie om enkele actievoerders te arresteren. De Grote Markt werd hermetisch afgesloten in de hoop dat de actie zou doodbloeden. De politiewoordvoerder was niet bereikbaar voor commentaar.

Klaas Vantomme, zaakvoerder van Bal Mondial, reageert teleurgesteld in het optreden van de politie. “Onze actie had vredevolle bedoelingen. Door het massaal politieoptreden gaat onze boodschap verloren.”

Het was de bedoeling van Vantomme om een signaal te sturen naar het stadsbestuur. “De gemeenteraad blaast warm en koud. Enerzijds wil Antwerpen zich profileren als een bruisende stad. Anderzijds lijkt het bestuur alle uitgaansgelegenheden te ontmoedigen. Ze moeten een duidelijke keuze maken. Willen ze van de binnenstad een tweede Bokrijk maken, of willen ze een stad waar mensen kunnen leven en uitgaan?”

© 2010 – StampMedia – Tekst & Video: Vincent Van Nauw, Elise Meekers, James Anderson en Bert Roymans

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!