Het symbool van De Speelvijver is een goudvis die uit zijn veel te kleine bokaal springt

De Speelvijver is een speel- en ontmoetingsplaats voor kinderen en hun ouders. In de buurt wonen veel gezinnen in kleine appartementjes zonder veel speel- en ademruimte. De Speelvijver geeft een antwoord op de behoefte naar speelruimte. Maar de buurtwerking doet veel meer dan dat. Heel wat ouders en kinderen zetten zich vrijwillig in voor het openhouden van een spel-o-theek, een kleine cafetaria, een knutselruimte, een computerruimte. Ouders kunnen er elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen. Met je vragen over de ontwikkeling en opvoeding van de kinderen kunnen ze terecht bij de medewerkers. Zij luisteren, geven informatie en advies. Een project zoals De Speelvijver dat heel goed werkt en een duidelijk positief effect heeft voor de buurt, zou niet jaarlijks moeten bedelen om financiële middelen. Zulke organisaties verdienen structurele ondersteuning.

Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen Noord, Speelpleinwerk, Buurtwerk -

Heeft buurtwerking De Speelvijver een duurzame toekomst?

maandag 26 april 2010 13:27
Spread the love

De Speelvijver is een ontmoetingsplaats voor kansarme kinderen en hun ouders in Antwerpen-Noord. De werking werd opgericht in 2006 als een project rond opvoedingsondersteuning van Inloopteam Samik, een deelwerking van Centrum Algemeen Welzijnswerk Metropool. In juli 2009 werd De Speelvijver voor één jaar een ‘Proeftuin Brug naar Onderwijs en Werk’. Dankzij deze projectmatige impulsfinanciering gingen er drie doelgroepmedewerkers en een begeleidster aan de slag. Het project De Speelvijver werd door de buurtbewoners met veel enthousiasme onthaald. Een jaar later begint de zoektocht naar financiële ondersteuning echter opnieuw.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!