Lokaal, Stampmedia, Studenten, Fotografie, Genk, Tentoonstelling, KHLim, 3600, Fobokapi, Botswana, Francistown -

Genkse en Botswaanse studenten maken fototentoonstelling

De fototentoonstelling FOBOKAPI die op 18 april in het Gemeentehuis van Genk begint, draait om een uitwisselingsproject tussen Genk en Francistown. Deze stad in Botswana is de zusterstad van Genk. Voor het maken van de foto’s gingen drie Genkse studenten voor twee weken naar Francistown. An, Davina en Yannick maakte er zo’n vierduizend foto’s.

zondag 18 april 2010 10:18
Spread the love

Onderwerpen van de foto’s waren het geloof, scholen, landschappen en winkeltjes. Het was in het begin wel even aanpassen aan het trage levensritme. Als ze een afspraak hadden om op een bepaalde plek foto’s te gaan maken, kon het goed zijn dat ze een uur stonden te wachten. Andersom moesten de Botswaanse studenten zich aanpassen aan ons snelle levensritme.

Prentkaarten

De Genkse studenten gaven in Botswana ook een workshop fotografie aan achttien lokale studenten. De workshop duurde twee weken. Tijdens de eerste week kregen de Botswanen les over de basics: hoe ze met een camera moeten omgaan en wat de sluitertijd is en dergelijke.

Tijdens de tweede week gaven de Genkse studenten les. Zij gaven hen een opdracht die ze zelf op school kregen. Een zelfportret. Op die manier moesten ze leren om met beelden een verhaal te vertellen in plaats van louter momentopnames te maken. Van de vierduizend foto’s die de Genkenaars in Botswana maakten, kozen ze er elk één om op een prentkaart te zetten om die te verkopen. Met de opbrengst kochten ze camera’s voor Chippa, Bonny en Vincent, drie Botswaanse studenten die naar Genk mochten komen. Hun opdracht was om Genk te fotograferen.

© 2010 – StampMedia – Leen Uyttersprot

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!