Nieuws, Economie, België, Brugpensioen, Godiva, Sociaal bemiddelaar, Ontslagen -

Voorstel Godiva goedgekeurd door personeel

Het personeel van chocoladeproducent Godiva heeft het voorstel van de sociaal bemiddelaar goedgekeurd. Ook de directie gaat akkoord met het voorstel dat vrijdag ingediend werd.

dinsdag 13 april 2010 16:19
Spread the love

87 procent van het personeel gaf zijn goedkeuring.  Nu kunnen directie en vakbonden onderhandelen over de concrete invulling van het akkoord. Twaalf mensen kunnen overstappen naar de productie-afdeling. Het grootste deel van de rest van de aangekondigde ontslagen zal de directie opvangen via het systeem van brugpensioenen.

“Er zijn een paar mensen die niet aanmerking komen voor het brugpensioen, en natuurlijk zijn er ook werknemers die liever nog niet stoppen met werken. Maar ook voor hen zullen we een oplossing zoeken”, zegt Baudouin Ferrant van het ABVV.

“Helemaal tevreden kunnen we niet zijn, maar het akkoord dat we nu bereikt hebben, is een grote stap voorwaarts. We gaan van 90 geplande ontslagen naar een bijna volledige opvang van de mensen die niet meer bij Godiva terecht kunnen”, zegt Ferrant.

Met de goedkeuring van het akkoord komt er een einde aan het sociale conflict bij Godiva, dat al langer dan een maand aansleept.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!