Scheldeprijs voor ‘cyclosportieven’ groot succes
Lokaal, Antwerpen -

Scheldeprijs voor ‘cyclosportieven’ groot succes

Zaterdag werd de Scheldeprijs voor 'cyclosportieven' gereden. Ongeveer achthonderd renners verschenen aan de start van deze ‘klassieker’. Het parcours, 95 kilometer ver, ging via de Noorderkempen en tot aan de grens met Nederland.

maandag 12 april 2010 11:38
Spread the love

Tussendoor werd ook nog een fietstocht georganiseerd voor alle liefhebbers, zowel ouders, kinderen en toeristen, die graag het parcours ook eens onder politie- en motorbegeleiding aflegden.

Hierbij werden ongeveer 200 kinderen gespot, dus de wielersport is verre van onpopulair. Misschien reed de opvolger van Tom Boonen reeds hier zijn eerste rondjes van de mini-Scheldeprijs. Dit was weliswaar een verkort parcours van een tiental kilometer. Organisator Eric Stoffels was achteraf een tevreden man.

Ook de VIP’s waren present. Onder leiding van Eddie De Prins werd een selectie ex-profrenners uitgenodigd die allen mee genoten van deze Scheldeprijs.

Herman van Springel, Jo De Roo (meervoudig winnaar van de Ronde van Lombardije), Willy Vekemans, Karel Rottiers, Jos Spruyt en tal van andere vedetten.

Een valpartij van wielerlegende Van Springel dreigde even een demper op de fietsvreugde te zetten. Gelukkig kon de ex-profrenner de draad snel weer opnemen.

Achteraf genoot iedereen van een rijk gevuld koud buffet. Afspraak voor de volgende editie in het voorjaar 2011.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!