Baudouin Ferrant (ABVV) en Patrick Vanderhaeghe (ACV)

 

Nieuws, Economie, België -

Mogelijke oplossing voor Godiva

De sociaal bemiddelaar heeft een ontwerp voorgelegd aan de vakbond en de directie van Godiva. Op 13 april zullen de christelijke en de socialistische vakbonden samen zitten om te bespreken of ze het voorstel aanvaarden.

zaterdag 10 april 2010 17:56
Spread the love

De sociaal bemiddelaar is aangesteld door minister van Werkgelegenheid Joël Milquet, die wil dat het conflict zo snel mogelijk beëindigd wordt

“In het voorstel zal de afdeling verpakking verdwijnen, maar er zullen geen naakte ontslagen vallen”, zegt Baudouin Ferrant, secretaris van het ABVV. “Een klein deel van de mensen zal aan de slag kunnen bij de afdelling productie, en de rest van de ontslagen zullen we opvangen door het brugpensioen.”

Het is nog niet zeker of het akkoord effectief goedgekeurd zal worden. Zowel de vakbonden als de directie moeten daarover onderhandelen.

“We beschouwen het voorstel niet als een overwinning, maar het is duidelijk dat de sociaal bemiddelaar grotendeels naar onze argumenten geluisterd heeft”,aldus Baudouin Ferrant. Hij wil zich nog niet uitspreken over de slaagkansen van het voorstel.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!