Minderjarigen wél welkom op Tomorrowland
Stampmedia, Festival, Tomorrowland, Dance, Minderjarigen -

Minderjarigen wél welkom op Tomorrowland

Paniek op Facebook sinds op de website van het tweedaagse dancefestival Tomorrowland verscheen dat enkel nog 18-plussers worden toegelaten op de festivalweide in Boom. Ongegrond zo blijkt, want de minimumleeftijd is enkel een richtlijn en zal zeker niet strikt toegepast worden.

vrijdag 9 april 2010 20:56
Spread the love

Chrisophe Van Den Branden van de Nederlandse firma ID&T die het event organiseert legt uit: “Wij willen minderjarigen helemaal geen mes in de rug steken door hen de toegang tot ons festival te ontzeggen. De minimumleeftijd is enkel een richtlijn. We willen ons vooral richten op een publiek tussen 18 en 35 jaar. Door een richtlijn in te stellen, geven we gewoon een signaal dat we ons in de toekomst vooral willen richten op een ouder publiek. Bij evenementen die we in het buitenland organiseren, zoals Mystery Land, geldt die leeftijdsgrens al veel langer.”

Goede indruk

Feestneuzen onder de 18 hoeven zich dus geen zorgen te maken dat de poorten voor hen gesloten zouden blijven, al was dat volgens de Brusselse dj Jonas van Riel (22) sowieso niet aan de orde. “Ik ging vroeger, toen ik nog geen 18 was, ook vaak naar feestjes waar een minimumleeftijd gold, maar dat werkt toch niet. Volgens mij voeren organisatoren zo’n regel vooral in om een goede indruk te wekken naar de buitenwereld toe, maar aan het einde van de rit, wanneer de tickets verkocht moeten worden, is iedereen toch weer hetzelfde.”

Chipszak

En dat gevoel heerst ook bij de minderjarigen zelf. Na een eerste paniekreactie, redeneren ze dat diegenen die nog geen 18 jaar zijn en het festival absoluut willen meemaken, toch binnengeraken. Met de aloude truc met de chipszak is het immers mogelijk om iedereen aan een bandje te helpen.

Veel 18-plussers zijn alvast niet rouwig om de regel. Arne Jansens (29) is een geducht discotheekbezoeker. Hoewel Tomorrowland het Mekka is voor fans van de beste dj’s van het moment, mijdt hij het festival liever: “Ik ga net niet naar Tomorrowland omdat er zoveel minderjarigen aanwezig zijn. Wat mij betreft mogen ze deze regel overal invoeren.”

© 2010 – StampMedia – Elise Meekers

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!