Faslane in Schotland - (foto vorige actie van Trident Ploughshares)
In het Verenigd Koninkrijk stapten zo’n 100 deelnemers met Trident Ploughshares in processie vanuit het Faslane Peace Camp naar de noordelijke ingang van de Faslane marinebasis in Schotland, waar de Britse onderzeeërs met nucleaire Trident-raketten liggen. De actievoerders blokkeerden de poort twee uur lang. Niemand werd gearresteerd. Tijdens het proces hielden predikanten van de Scottish Clergy Against Nuclear Arms (Schotse Geestelijken tegen Kernwapen) een dienst voor de poort.
Reportage, Reportage, Nieuws, Nieuws, Europa, Europa, Politiek, Politiek, Europa, Europa, Bomspotting, Bomspotting, Kernwapens, Kernwapens, Kleine Brogel, Kleine Brogel, Vrede, Vrede -

Bomspotters in Nederland, Frankrijk, Schotland, Duitsland

zondag 4 april 2010 00:14
Spread the love

Zo’n duizend Bomspotters trotseerden zaterdag het slechte weer om met een geweldloze actie op het militaire domein van Kleine Brogel het illegale kernwapenbeleid van de overheid aan te klagen. Ze waren daarmee niet de enige. Aan alle kernwapenbasissen in Europa vonden protestacties plaats. Nog niet alle foto’s zijn al online geplaatst, maar hier is alvast een overzicht.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!