Vier DeWereldMorgen.be journalisten tijd gearresteerd
Nieuws, België, Bomspotting, Kleine Brogel -

Vier DeWereldMorgen.be journalisten tijd gearresteerd

In Kleine Brogel zijn vier journalisten van DeWereldMorgen.be een tijd onrechtmatig gearresteerd. Al even onrechtmatig: het opgenomen videomateriaal is in beslag genomen en hun foto's zijn gewist.

zaterdag 3 april 2010 17:17
Spread the love

De vier journalisten brachten verslag uit over de bomspottingactie tegen de aanwezigheid van kernwapens op de luchtmachtbasis in Kleine Brogel.

De politie heeft hen verhinderd hun journalistieke werk te doen. Daarenboven is er onrechtmatig beslag gelegd op een camera en fototoestellen.

Eén van de vier gearresteerde journalisten is door de politie uit de wagen gehaald van een collega. Deze collega, in het bezit van een officiële perskaart, zag de sleutel van zijn auto in beslag genomen. Hij was verplicht zijn auto onbeheerd langs de landingsbaan van het militair domein achter te laten.

Om 17.00 uur zijn twee van de vier journalisten vrijgelaten. Een kwartier later kwam het bericht dat ook de andere twee zijn vrijgelaten.

Het opgenomen videomateriaal van de DeWereldMorgen.be journalisten is in beslag genomen. En de foto geheugenkaarten bleken gewist te zijn.

DeWereldMorgen.be dient klacht in tegen deze aantasting van de persvrijheid.

 

take down
the paywall
steun ons nu!