Koerden vrijgelaten
Verslag, Nieuws, België -

Koerden vrijgelaten

BRUSSEL -- De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) heeft donderdag de vrijlating bevolen van zes Koerden die begin maart werden aangehouden na grootscheepse huiszoekingen.

donderdag 25 maart 2010 12:25
Spread the love

Na de huiszoekingen van 4 maart werden er zeven Koerden aangehouden. Zes van hen gingen in beroep tegen hun aanhouding. Verwacht wordt dat alle zeven Koerden vandaag nog worden vrijgelaten.

De zeven worden ervan verdacht dat ze leider of lid zijn van de Koerdische terroristische groepering PKK en dat ze jongeren ronselen en geld inzamelen voor de gewapende strijd.

Advocate Joke Callewaert vond nog geen harde bewijzen in het dossier. “Het probleem is dat men alle organisaties van Koerden beschouwt als dekmantels van de PKK. Alles wat Koerden doen – feesten organiseren, geld inzamelen voor goede doelen, vakantiekampen organiseren – wordt beschouwd als verdoken activiteiten van de PKK.”

“Zelfs actief zijn bij DTP, de grootste Koerdische partij van Turkije die pas in december vorig jaar verboden werd door Turkije hoewel de partij verschillende verkozen parlementsleden had, wordt beschouwd als een terroristische activiteit. Zo kunnen Koerden natuurlijk niks meer doen”, zegt Joke Callewaert.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!