België, Antwerpen, Kunst, Doel, Drama, Kunstonderwijs -

Doel: ‘De dood van een dorp’

woensdag 24 maart 2010 20:26
Spread the love

Neen, geen fatalistisch standpunt over een dorp dat de laatste jaren als aangeschoten wild in het nieuws kwam maar een ode aan een kunstdorp.

Ditmaal werden verschillende prachtige locaties met een historische waarden onder de aandacht gebracht. De leerlingen van het 5de jaar Woordkunstdrama van het Pius X-instituut in Antwerpen presenteerde in samenwerking met de bewoners van Doel en het Davidsfonds een poëtisch-theatrale wandeling langs de kerk, het Hooghuis, de kapel van het Gesticht, de Doolen en het Parochiehuis. Op die locaties waren de deelnemers getuige van enkele scènes uit het leven van een beenhouwer, een dichter, een soldaat, een moeder, een beminde, een model enz. onder de leiding van Yves van den Boogaert.

Hierbij enkele sfeerbeelden van de repetities tijdens de dag en de voorstellingen ‘s avonds.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!