Knock-Out King doorprikt WK-droom Sugar Jackson
Lokaal, Sport, Stampmedia, Sugar Jackson, Antwerpen, Boksen, Boxing -

Knock-Out King doorprikt WK-droom Sugar Jackson

Ontgoocheling in de Lotto Arena vrijdag. In de eerste ronde, na negentig seconden, sloeg de Amerikaan Randall Bailey onze landgenoot knock-out. Het werd niets voor Sugar Jackson.

maandag 22 maart 2010 15:47
Spread the love

Na enkele seconden ligt Osei-Bunsu ’Sugar‘ Jackson voor de eerste keer tegen de grond. Hij kwam terug recht wankelde, met moeite. Kort daarna sloeg Bailey Jackson knock-out. Deze keer was het ‘over en out’ voor Sugar.

Publiek achter Jackson

Bij de intrede van Sugar Jackson in de ring klonk een unaniem ‘oep zijn bakkes’ in de Lotto Arena. Het publiek had er duidelijk zin in en iedereen keek uit naar zijn comeback na de affaire van de whereabouts. Volgens de bokser zelf had hij na die zaak meer kracht gekregen. Maar de Amerikaan stak daar een stokje voor. Na de knock-out was het publiek verstomd. “We hadden veel verwacht van onze bokser, maar misschien te veel”, zegt een teleurgestelde supporter. “Het is belangrijk dat we hem nu blijven steunen.”

Wonden likken

Het is de vierde nederlaag bij de profs voor Sugar Jackson. Er staat hem nu een lang genezingsproces te wachten. Door de nederlaag komt er minder geld binnen en moet de bokser meer tijd steken in zijn beroep om alles terug te kunnen opbouwen.

Bailey op twee

De Amerikaan heeft zijn bijnaam niet gestolen. ‘The Knock-Out King’, afkomstig uit Miami heeft na deze kamp 48 beroepskampen achter de rug, waarvan hij er 41 won, 36 maal door knock-out. Hij was ongetwijfeld de sterkste tegenstander uit de carrière van Sugar. Bailey krijgt plaats twee op de IBF wereldrangschikking en komt in aanmerking om tegen nummer één Jan Zaveck uit Slovenië te vechten.

© 2010 – StampMedia – Laure Van Gestel

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!