mediActivista

Avigdor Lieberman, de huidige minister van Buitenlandse Zaken in Israël, is de leider van de partij Israel-Beteinu (Israël ons huis), een openlijk racistische, anti-Arabische partij. "Avigdor Lieberman doet zich graag voor als democraat maar zijn populistische uitspraken en zijn voorstellen met betrekking tot de Arabische burgers van Israël hebben niets gemeen met universele democratische principes", zeggen de betogers.

In september 2006 verklaarde hij in een interview aan het dagblad HaZofeh: «Ik ben voorstander van de democratie maar in geval van onverenigbaarheid tussen democratische waarden en Joodse waarden, krijgen de Joodse en Zionistische waarden voorrang». Sedert 2001 stelt hij voor om 4 hermetisch afgesloten en zelfbestuurde cantons op te richten in de bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Zo zou men een etnisch homogene staat van de Middellandse Zee tot aan de Jordaan met daarin een aantal Palestijnse « thuislanden » in het leven roepen.

Verslag, Nieuws, België -

Betoging tegen aanwezigheid van Avigdor Lieberman in België

maandag 22 maart 2010 03:42
Spread the love

BRUSSEL — Zondag hebben ongeveer vijfhonderd mensen de oproep van UPJB (Union des Progressistes Juifs de Belgique) beantwoord om te protesteren tegen de aanwezigheid in België van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. Lieberman was uitgenodigd voor een diner in het Conrad Hotel.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!