Exclusieve ontmoetingen op de MIPIM-beurs in Cannes

 

Nieuws, Politiek, België, Brusselse gewestregering, MIPIM, Immobiliën, Vastgoed -

Wat doen vier Brusselse excellenties op MIPIM-beurs in Cannes?

Niet minder dan vier leden van de Brusselse gewestregering zijn momenteel in het Zuid-Franse Cannes. Zij nemen er deel aan MIPIM, de jaarlijkse prestigieuze internationale immobiliënbeurs.

donderdag 18 maart 2010 18:31
Spread the love

MIPIM loopt dit jaar van 16 tot 19 maart onder de titel Building a Lasting World – The World’s Property Market. Lokale overheden, grote architectenbureaus, vastgoedmakelaars, hotelmanagers, stedenbouwexperts ontmoeten er elkaar in workshops, stands en exclusieve etentjes. Polen is dit jaar gastland.
 
Minister-president Charles Picqué (PS), onder meer bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Benoît Cerexhe (CdH), minister van Economie en Buitenlandse Handel en de staatssecretarissen Emir Kir (PS), bevoegd voor Stedenbouw en Christos Doulkeridis (Ecolo), bevoegd voor Huisvesting hadden blijkbaar allemaal gegronde redenen om naar Cannes af te reizen, samen met een schare medewerkers.

Toch is er in het offciële programma van MIPIM geen spoor terug te vinden van de Brusselse excellenties. Geen van de vier staat op de lijst van keynote speakers of moest er een werkgroep leiden. Wat deden ze dan wel?

Sociale huisvesting in groeiende steden

Donderdag was het programma geconcentreerd op investeringen in luxe hotels, meestal met veel newspeak aangekondigd als groene investeringen in tijden van post-crisis. Hopelijk heeft de Brusselse delegatie dinsdag van de gelegenheid gebruik gemaakt om de conferentie over sociale huisvesting in groeiende steden bij te wonen. Dan was het bezoek op kosten van de belastingbetaler misschien toch nog op een of andere manier nuttig …

Door de afwezigheid van de vier kon de wekelijkse vergadering van de Brusselse regering op donderdagmorgen niet doorgaan. De helft van de gewestregering, inclusief de minister-president, was immers niet beschikbaar. “Totaal ongepast”, vond MR-fractieleider in het Brussels parlement Didier Gosuin. In een korte telefonische reactie bevestigde Gosuin aan de redactie dat hij volgende week de minister-president wil interpelleren over deze zaak in het Brussels parlement.

Gosuin vroeg zich af waarom al die regeringsleden per se in Cannes moesten zijn? “Iedereen heeft wel een stukje bevoegdheid dat hij kan gebruiken om zijn aanwezigheid te rechtvaardigen. Maar zijn er nu echt geen belangrijker zaken te regelen in Brussel? Wat kost die reis? En wat levert ze op voor de inwoners van het gewest?”

Vragen waarop we hopelijk volgende week meer uitleg krijgen als de heren zijn teruggekeerd van de Côte d’Azur.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!