NOORDlink: “Waardeer de buurt Antwerpen-Noord zoals ze is”
Lokaal, Stampmedia, Antwerpen-Noord, Sociale cohesie, Internet -

NOORDlink: “Waardeer de buurt Antwerpen-Noord zoals ze is”

“NOORDlink is een blog die een realistisch beeld weergeeft van Antwerpen-Noord door niet alleen mooi nieuws te brengen. We willen van de wijk geen kopie van Antwerpen-Zuid maken.” Volgens Kristin Lenaers, een van de oprichters van NOORDlink, geneest de buurt momenteel van een slecht imago.

woensdag 17 maart 2010 13:42
Spread the love

Zeven maanden geleden werd NOORDlink opgericht. “De blog is op een korte tijd heel populair geworden. De bedoeling is om het imago van Antwerpen-Noord op te krikken door realistisch te informeren en te communiceren. Meestal geven de media een slecht beeld van de wijk. Wij geven inwoners en buitenstaanders de kans om de parels in de omgeving te ontdekken. Op NOORDlink vind je onder meer nieuws, activiteiten, fora en polls.”

Drugs en probleemjongeren

Er zijn problemen geweest in de wijk door onder andere drugs en probleemjongeren, maar volgens Lenaers is de wijk nu op het goede spoor. “Het aantal allochtonen is de laatste jaren toegenomen in Antwerpen-Noord, maar dat zien wij als een grote troef. Het draagt bij tot dynamiek in de buurt. Sommigen onder hen zijn geïnteresseerd in het nieuws uit de buurt en daarom willen we hen erbij betrekken via sociale netwerken. Veel mensen weten ook niet dat er een aantal kunstenaars wonen in de buurt. De galerijen en kunsthuizen trekken de kunstenaars aan.”

Getuigen gezocht

Lenaers: “We hebben ook contact met de politie. Bij verdwijningen of criminele feiten zetten we dat nieuws op de website. Zo kunnen getuigen zich melden. Onlangs was er een rugzak van de Chiro vol met gsm’s gestolen. Door een getuige hebben we een groot deel van de zak teruggevonden. Maar er zijn ook ernstigere zaken. De politie hoopt tips te krijgen over de moord op Dan Dielis. Daar werken we graag aan mee.”

Sociale netwerken

NOORDlink is ook te vinden op Facebook, Netlog en Twitter. “We streven naar een optimale communicatie met jongeren. Op Facebook hebben we al 2000 aanhangers. De blog NOORDlink zelf werd in totaal al meer van 24000 keer bekeken. De interesse is heel groot.”

Geen Zuid

Naast enthousiaste reacties krijgt NOORDlink ook negatieve respons. “Oudere mensen zeggen dat de website de situatie in de buurt niet zal kunnen veranderen, maar dat is absoluut onze bedoeling ook niet. We willen de wijk laten zien zoals ze is. Ons team gaat niet op zoek naar de mooie onderwerpen, maar ze overheersen wel de negatieve berichtgeving. Mensen moeten ook beseffen dat het Antwerpse stadsvernieuwingsproject Spoor Noord een 15-jarenplan is en dat alles niet van de ene dag op de andere kan veranderen.”

Meer info noordlink.wordpress.com

© 2010 – StampMedia – Laure Van Gestel

take down
the paywall
steun ons nu!